SUM in the News: Propmodo by Matt Loosemore

https://propmodo.com/through-good-design-workstations-promote-office-collaboration/

Eric Hoffman, principal and co-founder, wrote a great piece for Propmodo on open offices, workstations, and how good design can help make even the gloomiest workspaces come alive. Here’s a nugget from his post:

People want to be able to feel like they have ownership in a project—and be in an environment where they can talk and joke with peers and not worry about being penalized for it. Don’t let the words “open office” cause anxiety. There are numerous ways to still have plenty of light, privacy, and room to breathe, even in a space were the staff work in workstations. Good design ensures this.

 To read the whole piece, go here.

New project in the works: Clackamas County Bank by Matt Loosemore

SUM is ready to roll out a new project this fall.

After meetings with the client, meetings with the community, and a design review with the City of Gresham, we’re ready to break ground on the newest branch of Clackamas County Bank in Gresham, Oregon.

129 Entry Plaza Perspective.jpg

Ironically, the site was a former bank back in the day, then a TCBY (remember them?) and now, when built, will be a 9,500 SF, two-story bank branch with drive-thru facilities, 26 new parking spaces in a surface parking lot, and two short-term bicycle spaces located outside the building, with associated site improvements.  

126 Main Entry Perspective.jpg

The new branch, with four existing branches already in Welches, Boring, Gresham (to be closed), and Sandy, will be comprised of a main floor with the main branch area, as well as offices and support spaces. The second floor will contain loan offices and—this is cool—a community room where local organizations can gather for meetings and events. It’s a nice touch and makes the space one the community can use and genuinely benefit from.  

Off to the side of the community room, visitors will be able to enjoy a large outdoor fireplace during our cold, rainy months. Rainwater will be gathered over the entry canopy and flow down the face of the building in an open downspout manner so that visitors can actually see the water going into the rain garden (another enhancement we proposed and are thrilled to have make it to the final design).

127 East Entry Perspective.jpg

Aesthetically, the new bank will use interesting exterior materials. Cladded with 80% brick, light gray and dark gray, the branch will include natural wood and natural Loon Lake stone. Overall the new look will complement the culture of the bank: a warm, inviting place that offers a professional but very personal atmosphere for its customers.

128 Drive-Up Perspective.jpg

Clackamas County Bank represents the latest in a portfolio of financial institution projects. Watch for updates on our blog during construction and completion.

SUM & Momentum, Inc underway on new ground-up branch for TwinStar Credit Union by Matt Loosemore

We're excited to announce our latest project, a ground-up branch for TwinStar Credit Union in Aberdeen, WA.  Another collaboration with Momentum, Inc, the branch will feature expressive roof forms, exposed timber structure, and a durable, timeless exterior to stand up to the climate of the coastal town.  Inside, clerestory windows will wash light into a large open-plan branch area with warm interior finishes creating a welcoming atmosphere.  Click image to see more!

Final Images from Verity Ballard are in! by Matt Loosemore

We're so happy with how this branch turned out for Verity Credit Union in Ballard.  Our latest collaboration with Momentum, Inc, this tenant improvement presented some unique challenges and some innovative design solutions, including a Haworth concrete raised access flooring system to limit penetrations through a PT concrete slab, as well as unique LED light fixture which catches the eye of many a passer-by on the street!

Sasquatch Sneak Peek by Matt Loosemore

The design features contrasting wood tones presented in the form of reclaimed pallet wood cladding a rectangular volume sitting in the larger space.  Brewing tanks and processes will border the tasting space, inviting patrons to see the process behind the product.  Expansive bow-trussed ceilings and large roll-up doors to the outside make the space voluminous while conveying an industrial aesthetic consistent with the site's context.